| | Yemek : Boza Tür : İçki - İçecekler Mutfak : Türk mutfağı Süre : *** Zorluk : ****
MALZEMELER 2 bardak bulgur (*) 20 bardak su 2 çorba kaşığı tarçın yarım bardak yoğurt yarım tatlı kaşığı kuru maya 2.5 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı vanilya
(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.
12 kişilik
HAZIRLANIŞI Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin....
|
| | Yemek : Bağdat sütlacı Tür : Tatlılar Mutfak : Türk mutfağı Süre : ** Zorluk :**
MALZEMELER 4 kişilik 1 lt süt 2 adet dövülmüş damla sakızı 75 gr kırık pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 150 gr toz şeker 100 gr kaymak tuz
HAZIRLANIŞI Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın....
|
| | Yemek : Çintemani formlu pilav Tür : Pilavlar Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
MALZEMELER 3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır.
l.Safranlı Pilav
MALZEMESİ : 1 çay bardağı pirinç 1 tane tavuk budu 1 yemek kaşığı nohut 1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm 1 tane kayısı 1 tane küçük soğan 1 gr safran Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı) Badem (1 yemek kaşığı) 3-4 tane top karabiber 3-4 tane top yenibahar 2 kaşık tereyağı 0,5 çay kaşığı toz zencefil
|
| | Yemek : Peynirli Poğaça Tür : Hamur İşleri Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
MALZEMELER 1 çaykaşığı zeytinyağı 200 gr ekmek hamuru 200 gr emmental peyniri 2 su bardağı süt
6 kişilik
HAZIRLANIŞI Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin. Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına ,...
|
| | Yemek : Sütlü İrmik Tatlısı Tür : Tatlılar Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
MALZEMELER 1 kg süt 1 su bardağı irmik 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı hindistancevizi süs için: hindistancevizi dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
HAZIRLANIŞI Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince...
|
| | Yemek : Açma Tür : Hamur İşleri Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
MALZEMELER 1 BARDAK SIVI YAĞ 2 BARDAK ILIK SU 1 PAKET YAŞ MAYA 3 KAŞIK TOZ ŞEKER 1 TATLI KAŞIĞI TUZ 1 PAKET KABARTMA TOZU
|
| | Aşure
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Aşure Tür : Tanımsız Mutfak : Genel mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı...
|
| | (Kolay) Tuzlu Kurabiye
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : (Kolay) Tuzlu Kurabiye Tür : Bisküviler - Kurabiyeler Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay bardağı sirke 1 paket kabarma tozu
|
| | Kakaolu Islak Kurabiye
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Kakaolu Islak Kurabiye Tür : Bisküviler - Kurabiyeler Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 1 paket margarin 3 çorba kaşığı kakao 2 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1...
|
| | Fırında Tavuk
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Fırında Tavuk Tür : Tavuk Yemekleri Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 8 parça tavuk eti 1 adet soğan üç-dört diş sarmısak 3 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı sirke
|
| | Ağlayan kek
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Ağlayan kek Tür : Kekler - Pastalar Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 4 yumurta 3 fincan şeker 3 fincan un 1,5 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu
|
| | Balık Böreği (2 Kişilik)
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Balık Böreği (2 Kişilik) Tür : Deniz Ürünleri Mutfak : Genel mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER Yarım kg kefal 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan Yarım domates 5-6 adet mantar
|
| | Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Balkabağı Çorbası (4 Kişilik) Tür : Çorbalar Mutfak : Genel mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema
|
| | Börek Çorbası
Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Börek Çorbası Tür : Çorbalar Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet...
|
| | Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Düğün Çorbası Tür : Çorbalar Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon
|