M.NURULLAH ÇELİK



Join the forum, it's quick and easy

M.NURULLAH ÇELİK

M.NURULLAH ÇELİK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Aşure tatlısı

    avatar
    celik
    Admin

    Mesaj Sayısı : 231
    Kayıt tarihi : 05/05/10
    Yaş : 31
    Nerden : İstanbul - EYÜP/ALİBEYKÖY
    060510

    Aşure tatlısı Empty Aşure tatlısı

    Mesaj  celik

    Aşure


    Tarife ait bilgiler
    --------------------------------------------------------------------------------

    Yemek : Aşure
    Tür : Tanımsız
    Mutfak : Genel mutfağı
    Süre :
    Zorluk :

    --------------------------------------------------------------------------------



    --------------------------------------------------------------------------------
    MALZEMELER
    2 su bardağı Buğday
    1 su bardağı Nohut
    1 su bardağı Kurufasulye
    1 su bardağı kuru Üzüm
    1 su bardağı İncir
    1 su bardağı kuru Kayısı
    1/2 su bardağı fıstık
    4 su bardağı Şeker
    1 yemek kaşığı karanfil
    10 - 15 su bardağı Su

    Süsleme için:
    1 su bardağı kuş üzümü
    Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
    Tarçın, nar taneleri


    HAZIRLANIŞI
    Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

    Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

    Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
    Bu yazıyı burda paylaş : reddit

    Yorum yok.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma Mayıs 17, 2024 1:25 pm