M.NURULLAH ÇELİK



Join the forum, it's quick and easy

M.NURULLAH ÇELİK

M.NURULLAH ÇELİK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    '**Boza**'

    avatar
    celik
    Admin

    Mesaj Sayısı : 231
    Kayıt tarihi : 05/05/10
    Yaş : 31
    Nerden : İstanbul - EYÜP/ALİBEYKÖY
    080510

    '**Boza**' Empty '**Boza**'

    Mesaj  celik

    Yemek : Boza
    Tür : İçki - İçecekler
    Mutfak : Türk mutfağı
    Süre : ***
    Zorluk : ****

    MALZEMELER
    2 bardak bulgur (*)
    20 bardak su
    2 çorba kaşığı tarçın
    yarım bardak yoğurt
    yarım tatlı kaşığı kuru maya
    2.5 çorba kaşığı şeker
    2 çorba kaşığı un
    yarım çorba kaşığı vanilya

    (*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

    12 kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
    Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.
    Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
    Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.
    Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
    Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
    Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.
    Tarçınla servis yapın.
    Bu yazıyı burda paylaş : reddit

    Yorum yok.


      Forum Saati Perş. Mayıs 02, 2024 9:01 pm